Boulangerie team

13 december 2022

Recept by Mark Plaating

Krokant hartig broodje


Weer eens wat anders en erg lekker! De combinatie van desem, oregano, fetakaas en verschillende groenten geeft een verrassend lekker broodje. De tijgerpap op basis van rogge zorgt voor een andere scheuring dan de tijgerpap die we dagelijks gebruiken. Door er roggebloem overheen te strooien, wordt een winters sfeertje gecreëerd.

Recept

Het gehele recept inclusief werkwijze kan je hier vinden. Zijn er vragen over dit recept? Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl

Mark Plaating

Mijn opa had een bakkerij waar mijn moeder op zaterdag in de winkel werkte en mijn vader de bestellingen rondbracht. Als kind kwam ik dus al jong in aanraking met het bakkersvak. Toch heb ik pas op mijn zestiende besloten dat ik zelf ook bakker wilde worden. Tijdens mijn opleiding kwam ik in contact met Hans Som en door hem ben ik aan vakwedstrijden gaan deelnemen. Na mijn opleiding heb ik eerst bij een paar bakkerijen gewerkt. Nu ben ik alweer veertien jaar werkzaam bij Zeelandia als bakkerijadviseur. In 2010 heb ik mijn eerste wedstrijd voor het BoulangerieTeam
gedaan. Sindsdien mocht ik meerdere keren op het podium staan van de Coupe d’ Europe en tijdens de voorronde van de Coupe du Monde. Het meest trots ben ik op het behalen van de titel Meester Boulanger.

Broodkunstenaars met passie

Historie, ambitie en dromen


Bekijk fotoalbum
Broodkunstenaars met passie Historie, ambitie en dromen Bekijk fotoalbum
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Bekijk partners