Boulangerie team

Nieuws en agenda


Laatste nieuws

11 februari 2020

BoulangerieTeam kiest!

Ook tijdens Bakkersvak 2020 is het BoulangerieTeam weer aanwezig om de bezoekers te verrassen. Dit keer gaan de boulangers Kris Huijsman en Gerrit Huckriede aan de slag met het centrale thema van de beurs: ‘Durf te kiezen!’. Het wordt voor bakkerondernemers steeds belangrijker om een keuze te maken. Keuze op het gebied van assortiment: ga je specialiseren of ga je de breedte in met het assortiment. Maar ook op het gebied van creativiteit.

En creativiteit is één van de eigenschappen die de boulangers binnen het team zeker bezitten. Kom daarom naar onze stand en bekijk de vele producten die er worden gemaakt. Er ligt een assortiment broden, hartige taarten en viennoiserieproducten. De basis van onze producten ligt veelal bij de BT80: een uniek grijstintenmeel met een veelzijdig karakter en bovendien een pure smaakmaker die speciaal voor het team is ontwikkeld. Naast Kris en Gerrit is ook Meester Boulanger Mark Plaating is aanwezig. Mark, die onlangs nog deelname aan het WK Boulangerie, geeft uitleg over de producten die worden gemaakt en kan ook meer vertellen over het team.

En worden niet alleen producten op de beurs gemaakt. Ook staan er diverse showtafels met producten van het BoulangerieTeam. Zo zijn onder andere de prijswinnende producten te zien die Michel Schröder en Niek van Waarde samen met hun coach Mike Onasse hebben gemaakt tijdens de wedstrijd Bread in the City op de vakbeurs Sigep.

Tot slot gaan we ook in samenwerking met het Nederlands Patisserie Team een gezamenlijk product maken op het gebied van viennoiserie. Het BoulangerieTeam zorgt hierbij voor de basis van het product, terwijl de patissiers de laatste hand aan het product zullen leggen.

Al met al inspiratie ten top!

22 januari 2020

BoulangerieTeam wint wedstrijd Bread in the City 2020

Niek van Waarde, Michel Schröder zijn samen met coach Mike Onasse namens het BoulangerieTeam als winnaar uit de bus gekomen tijdens de wedstrijd Bread in the City 2020. De wedstrijd werd gehouden tijdens de Italiaanse beurs Sigep in Rimini. Nederland hield Duitsland (2) en Japan (3) achter zich.

Nederland wist indruk te maken met de vele producten die moesten worden gemaakt. Coach Mike Onasse: “Michel en Niek hebben zonder stress alle producten gebakken. De wedstrijd liep op rolletjes. We zijn heel echt heel erg blij met dit resultaat. Hier doe je het allemaal voor!”.

Michel en Niek maken binnen acht uur diverse soorten brood, getoerd gerezen producten, brioches, pizza’s en sandwiches. Alle producten worden samen met een showstuk gepresenteerd aan de Internationale jury. Nederland nam het op tegen zeven andere internationale teams: China, Duitsland, Japan, Peru, Spanje, Taiwan en Zwitserland.

6 januari 2020

BoulangerieTeam maakt zich op voor WK Boulangerie

Van 11 tot en met 14 januari 2020 is het WK Boulangerie op de beurs Europain in Parijs. Na maanden van voorbereiden, is het Nederlands team er klaar voor. Meester Boulanger Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil, Roel Tegels en coach Hans Som treden zondag 12 januari aan.

Tijdens de wedstrijd is Mark verantwoordelijk voor de categorie baguettes en wereldbroden, gaat Gerard aan de slag met de viennoiserieproducten en bouwt Roel het sierstuk op. Het
thema is muziek. Nederland neemt het op tegen China, Costa Rica, Denemarken, Egypte, Frankrijk, Ivoorkust, Japan, Korea, Marokko, Taiwan en de Verenigde Staten. De juryleden
zijn afkomstig uit Australië, Brazilië, Chili, Finland, Griekenland, Senegal en Vietnam. Op dinsdag 14 januari om 11 uur worden de winnaars bekendgemaakt.

Kwalificatie

Tijdens de Europese voorrondewedstrijd in mei 2019 wist het team zich te plaatsen voor het WK Boulangerie. Hier behaalde het team een mooie tweede plaats achter winnaar Frankrijk en voor nummer drie Denemarken.

22 oktober 2019

BoulangerieTeam pakt brons op EK Boulangerie 2019

Na een spannende wedstrijd zijn Kris Huijsman, Bas Goossen en Gerrit Huckriede samen met coach Peter Bienefelt op de derde plaats geëindigd tijdens de 20e editie van het EK Boulangerie in Nantes. Het podium werd aangevuld met nummer twee Italië en winnaar Frankrijk. › Lees bericht

› Volledig nieuwsoverzicht

Agenda

Broodkunstenaars met passie

Historie, ambitie en dromen


Bekijk fotoalbum
Broodkunstenaars met passie Historie, ambitie en dromen Bekijk fotoalbum
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Bekijk partners