Boulangerie team

Nieuws en agenda


Laatste nieuws

19 oktober 2021

Zilver voor het Boulangerieteam tijdens het EK 2021 Nantes

Na een spannende wedstrijd zijn Daan Filius, Maurits de Greef en Giel Vermeulen samen met coach Michel Schröder op de tweede plaats geëindigd tijdens de 21e editie van het EK Boulangerie in Nantes. Het podium werd aangevuld met op de derde plek Frankrijk en Italië als winnaar.

De jury was blij verrast dat het Boulangerieteam een jong team heeft gestuurd om de strijd op het Europees podium aan te gaan. Dat geeft een positief beeld naar de toekomst aldus de jury. Coach Michel Schrörder is onzettend trots: “Dit jonge team is boven zichzelf uitgestegen”. Het team heeft er alles aan gedaan om mooie producten te presenteren binnen de opgegeven tijd, alle lof voor het team!

Smaak

De showtafel was voorzien van tientallen producten. Naast het sierstuk lagen er diverse broden en viennoiserie producten. Bij de broden en viennoisserie werd het team ook geroemd om zijn smaakcombinaties. Het centrale thema voor het sierstuk was: ‘monument uit het land’. In totaal hebben vijf landen gestreden om de EK titel

 

11 oktober 2021

8th World of Bread contest – Mondial du Pain – Taste & Nutrition

Renske Huyben en Meester Boulanger Hiljo Hillebrand nemen deel aan de wedstrijd ‘Mondial du Pain’, een internationale wedstrijd waarbij een ervaren bakker een duo vormt met een jong talent. Het team wordt gecoacht door Wietse Schiere. De wedstrijd vindt plaats tijdens de Serbotel in Nantes van 17 tot 19 oktober.

Aan het einde van de wedstrijd moeten er een aantal standaard broden aan de jury worden getoond waaronder een aantal baguettes en desembroden. Tijdens de voorbereiding (een dag eerder dan de wedstrijd) moeten ze ook een deeg met de hand kneden. Dit deeg mag enkel bestaan uit biologische ingrediënten en mag pas op de wedstrijddag afgewogen en verwerkt worden tot 8 baguettes, de rest van het deeg mag gevormd worden naar eigen keuze.
Ook moeten ze een Health & Nutrition brood maken die bestaan uit verschillende soorten tarwe. Verder bakken ze nog een typisch Nederlands product een aantal viennoiserie producten een showstuk en een assortiment belegde sandwiches. Dit alles moet binnen 8,5 op de presentatietafel staan.

11 oktober 2021

Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’

Aankomende zondag neemt het Boulangerieteam deel aan de Europes vakwedstrijd: Coupe D’ Europe 2021, editie 21. Op zondag 17 oktober gaan zij samen met ander Europese landen strijden om de trofee: ‘Les pellons d’or’.

Het EK team bestaat uit: Giel Vermeulen, Maurits de Greef en Daan Fillius. Zij worden gecoacht door Michel Schröder. Giel is verantwoordelijk voor het showstuk, deze moet aansluiten op het thema: monument uit jouw land.  Maurits neemt het brood voor zijn rekening en zal 6 soorten brood moeten presenteren aan de Jury. Daan maakt naast de authentiek croissant nog 5 soorten viennoiserie.

De jury wil innovatie, creativiteit, originaliteit zien en een sterke teamspirit. Alles moet ter plaatse worden gemaakt onder het toeziend oog van de Jury in een tijdsbestek van 7 uur.

11 februari 2020

BoulangerieTeam kiest!

Ook tijdens Bakkersvak 2020 is het BoulangerieTeam weer aanwezig om de bezoekers te verrassen. Dit keer gaan de boulangers Kris Huijsman en Gerrit Huckriede aan de slag met het centrale thema van de beurs: ‘Durf te kiezen!’. Het wordt voor bakkerondernemers steeds belangrijker om een keuze te maken. Keuze op het gebied van assortiment: ga je specialiseren of ga je de breedte in met het assortiment. Maar ook op het gebied van creativiteit.

En creativiteit is één van de eigenschappen die de boulangers binnen het team zeker bezitten. Kom daarom naar onze stand en bekijk de vele producten die er worden gemaakt. Er ligt een assortiment broden, hartige taarten en viennoiserieproducten. De basis van onze producten ligt veelal bij de BT80: een uniek grijstintenmeel met een veelzijdig karakter en bovendien een pure smaakmaker die speciaal voor het team is ontwikkeld. Naast Kris en Gerrit is ook Meester Boulanger Mark Plaating is aanwezig. Mark, die onlangs nog deelname aan het WK Boulangerie, geeft uitleg over de producten die worden gemaakt en kan ook meer vertellen over het team.

En worden niet alleen producten op de beurs gemaakt. Ook staan er diverse showtafels met producten van het BoulangerieTeam. Zo zijn onder andere de prijswinnende producten te zien die Michel Schröder en Niek van Waarde samen met hun coach Mike Onasse hebben gemaakt tijdens de wedstrijd Bread in the City op de vakbeurs Sigep.

Tot slot gaan we ook in samenwerking met het Nederlands Patisserie Team een gezamenlijk product maken op het gebied van viennoiserie. Het BoulangerieTeam zorgt hierbij voor de basis van het product, terwijl de patissiers de laatste hand aan het product zullen leggen.

Al met al inspiratie ten top!

› Volledig nieuwsoverzicht

Agenda

22 januari 2022 - Coupe du Monde de la Boulangerie

Januari 22-25,  2022

Europain Paris ( Expo Porte de Versailles)

Broodkunstenaars met passie

Historie, ambitie en dromen


Bekijk fotoalbum
Broodkunstenaars met passie Historie, ambitie en dromen Bekijk fotoalbum
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Bekijk partners