Boulangerie team

Proud to be a baker

Historie, ambitie en dromen


Bakker word je niet, bakker dat ben je. Sinds de oprichting van het Nederlands BoulangerieTeam is deze vereniging een kweekvijver vol bakkerstalent. Door – samen met het team – het beste uit zichzelf te halen, hebben onze Boulangers door keihard te werken een plek veroverd in de mondiale wereldtop. Lees meer over onze historie, ambitie en dromen…

Historie

Het Nederlands BoulangerieTeam is een vereniging voor jonge bakkers met dromen en ambitie. Het is maar een enkeling gegeven om te zijn geboren voor het bakkersvak en het te gaan maken als meesterbakker. Met je handen in het deeg, vertrouwen op kennis, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Sinds de oprichting van het BoulangerieTeam Nederland, is het team voor veel boulangers een springplank gebleken om hun ambities om te zetten in resultaat. Deelname aan een wedstrijd vraagt niet alleen de nodige ambitie, maar vraagt daarnaast om jarenlange training, coaching, bouwen, afbreken en soms weer om opnieuw te beginnen. Het BoulangerieTeam Nederland is de ultieme leerschool die op een gegeven moment maakt dat je mee kan doen met de mondiale top.

Het Nederlands BoulangerieTeam is de laatste jaren in een stroomversnelling terechtgekomen. Door samenwerking met de juiste partners, de inzet van de individuele boulangers en de onophoudelijke steun van de coaches, draait het team nu al jaren mee op het hoogste boulangerie niveau.

Ambitie

Het BoulangerieTeam is een belangrijk uithangbord voor de bakkersbranche. Van deze positie is het team zich terdege bewust. De resultaten stralen af op de branche en het sector-imago. Het team is dan ook niet alleen actief met de voorbereiding en deelname aan wedstrijden, maar wil tevens een toegankelijk platform zijn voor alle stakeholders en belangstellenden. Het teambelang gaat voor de mogelijke onderlinge en soms concurrerende belangen in het dagelijks leven. Dat maakt de positie van het team zo uniek, voor zowel de deelnemers als voor de hele branche.

Dromen

Zonder kennis geen voorsprong en zonder dromen en gezonde ambitie geen podium. Het BoulangerieTeam begeleidt haar teamleden om hun dromen waar te maken. Als kennisplatform wordt gezamenlijk gewerkt aan het verbeteren van technieken, het vinden van oplossingen en het creëren van nieuwe producten. Producten die het bakkershart sneller laten kloppen maar ook producten die de jury moeten overtuigen van de unieke prestatie die door kennis en doorzettingsvermogen tot stand zijn gekomen.

‘We are proud to be bakers’.

Broodkunstenaars met passie

Historie, ambitie en dromen


Bekijk fotoalbum
Broodkunstenaars met passie Historie, ambitie en dromen Bekijk fotoalbum
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Bekijk partners