Boulangerie team

Nieuwsoverzicht

BoulangerieTeam naast podium tijdens IBA Cup


Michel Schröder en Hans Heiloo hebben het podium helaas niet weten te halen tijdens de IBA Cup 2018. Dit bleek gisteren tijdens de prijsuitreiking op de vakbeurs in München. China won de cup, gevolgd door gastland Duitsland en Noorwegen.

Coach Hiljo Hillebrand is net als Michel en Hans teleurgesteld, maar ook trots. Hiljo: “Het begin van de wedstrijd was lastig, maar Hans en Michel hebben zich er niet door uit het veld laten slaan. De focus was er en er is goed gebakken. Onze showtafel mocht er wezen. We gaan niet bij de pakken neerzitten. We komen terug!”. Nederland nam het op tegen een sterk deelnemersveld: Japan, Korea, Rusland, Noorwegen, Peru, Amerika, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Spanje en China.

Kleurrijke showtafel 
De producten en het showstuk vormden een kleurrijke showtafel. Het thema Universum was tot in de puntjes doorgevoerd. Het showstuk liet een reis door het universum zien en op de diverse producten kwamen ook elementen van het thema terug.

Op onze Facebookpagina zijn sfeerbeelden van de wedstrijd te zien.

21 mei 2019

BoulangerieTeam plaatst zich voor WK Boulangerie 2020

› lees bericht

Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels hebben zich namens het BoulangerieTeam weten te plaatsen voor het WK Boulangerie 2020. Naast Nederland wisten ook Frankrijk en Denemarken zich te kwalificeren. Het WK vindt half januari plaats tijdens de Europain in Parijs.
(meer…)

18 januari 2019

Nieuwe website Nederlands BoulangerieTeam

› lees bericht

Welkom bij het Nederlands BoulangerieTeam. Onder de noemer ‘proud to be a baker’ presenteren we je met genoegen onze nieuwe website.

(meer…)

18 september 2018

BoulangerieTeam naast podium tijdens IBA Cup

› lees bericht

Michel Schröder en Hans Heiloo hebben het podium helaas niet weten te halen tijdens de IBA Cup 2018. Dit bleek gisteren tijdens de prijsuitreiking op de vakbeurs in München. China won de cup, gevolgd door gastland Duitsland en Noorwegen. (meer…)

13 september 2018

BoulangerieTeam op weg naar IBA Cup

› lees bericht

Aankomend weekend is de IBA Cup in München. De boulangers Michel Schröder en Hans Heiloo gaan samen met coach Hiljo Hillebrand namens het BoulangerieTeam de strijd aan. (meer…)

31 mei 2018

Daan Hesseling geslaagd voor Meesterexamen Boulanger

› lees bericht

Daan Hesseling is geslaagd voor zijn Meesterexamen. Vanaf nu mag hij zich Meester Boulanger noemen. De Meestertitel is de hoogst haalbare titel binnen de bakkerijbranche en toont aan dat hij de facetten van het boulangerievak tot in de puntjes beheerst. (meer…)

7 februari 2018

Peter Bienefelt wereldkampioen broodbakken

› lees bericht
Peter Bienefelt heeft samen met coach Hans Som een unieke prestatie geleverd. Tijdens de prestigieuze Bakery Masters in Parijs bakte Peter de beste broden en is hij uitgeroepen tot “World Master Baker”.

(meer…)

31 januari 2018

Peter Bienefelt in actie tijdens Bakery Masters

› lees bericht
Dit weekend gaan de prestigieuze Bakery Masters in Parijs van start. Meester Boulanger Peter Bienefelt vertegenwoordigt Nederland tijdens deze wedstrijd. Maandag 5 februari komt Peter in actie, een dag later is de prijsuitreiking.

Door eerdere goede prestaties tijdens de Coupe Louis Lesaffre (voorronde WK) in 2015 en de Coupe du Monde de la Boulangerie in 2016 is Peter geselecteerd om deel te nemen aan deze wedstrijd. Peter komt uit in de categorie broodspecialiteiten. Hans Som, coach van het BoulangerieTeam staat Peter bij in de aanloop naar en tijdens de wedstrijd.

Hoogste Internationale podium
De tegenstanders zijn ook geselecteerd op basis van hun goede prestaties tijdens deze wedstrijden. Het niveau zal dan ook bijzonder hoog zijn. “Dit is het hoogste Internationale podium waar je als individu aan kan meedoen. Het gaat een zware wedstrijd worden, maar ik ga er alles aan doen om op te vallen in Parijs”, aldus Peter. Zijn tegenstanders komen uit Taiwan, Japan, Canada, Australië en Turkije.

Opdracht
Tijdens de wedstrijd bakt iedere kandidaat een aantal standaard wedstrijdproducten, zoals de Franse baguettes, sierstokbroden, harde broodjes en desembroden. Daarnaast worden er producten gemaakt waaraan de kandidaat zijn eigen twist kan geven: een brood uit eigen land, een brood met de ‘wow-factor’ en de ‘Bake & Dine’-opdracht waarbij een broodconcept is bedacht dat centraal staat tijdens het diner.

Broodkunstenaars met passie

Historie, ambitie en dromen


Bekijk fotoalbum
Broodkunstenaars met passie Historie, ambitie en dromen Bekijk fotoalbum
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Bekijk partners