Boulangerie team

Nieuwsoverzicht

BoulangerieTeam naast podium tijdens IBA Cup


Michel Schröder en Hans Heiloo hebben het podium helaas niet weten te halen tijdens de IBA Cup 2018. Dit bleek gisteren tijdens de prijsuitreiking op de vakbeurs in München. China won de cup, gevolgd door gastland Duitsland en Noorwegen.

Coach Hiljo Hillebrand is net als Michel en Hans teleurgesteld, maar ook trots. Hiljo: “Het begin van de wedstrijd was lastig, maar Hans en Michel hebben zich er niet door uit het veld laten slaan. De focus was er en er is goed gebakken. Onze showtafel mocht er wezen. We gaan niet bij de pakken neerzitten. We komen terug!”. Nederland nam het op tegen een sterk deelnemersveld: Japan, Korea, Rusland, Noorwegen, Peru, Amerika, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Spanje en China.

Kleurrijke showtafel 
De producten en het showstuk vormden een kleurrijke showtafel. Het thema Universum was tot in de puntjes doorgevoerd. Het showstuk liet een reis door het universum zien en op de diverse producten kwamen ook elementen van het thema terug.

Op onze Facebookpagina zijn sfeerbeelden van de wedstrijd te zien.

25 maart 2024

Nederlands Boulangerieteam verovert brons op Europees podium

› lees bericht

 

Het Nederlands Boulangerieteam heeft een indrukwekkende prestatie neergezet tijdens de 22e editie van de European Artisanal Bakery Cup, ook wel bekend als “Les Pellons d’Or”. Op het prestigieuze Europees podium behaalden zij de bronzen medaille en veroverden tevens de titel van beste Baguette Tradition in Frankrijk.

 

(meer…)

9 november 2023

Bestuurswissel Boulangerieteam

› lees bericht
Op maandag 6 november wisselt het Boulangerieteam van bestuursvoorzitter. Johan van Maanen neemt na acht jaar als voorzitter afscheid en draagt het voorzitterschap over aan Hiljo Hillebrand. Het team kijkt positief terug op de afgelopen jaren en stelt nieuwe doelen voor de toekomst.

(meer…)

12 oktober 2023

Gouden gard Boulangerie gewonnen door Maarten Kasper

› lees bericht

Op dinsdag 10 oktober werden de wedstrijden voor de Gouden Gard en de Talentenprijzen gehouden, inclusief de nieuwe Gouden Gard Boulangerie-wedstrijd. Maarten Kasper werd de eerste winnaar van deze prestigieuze prijs, terwijl Tijs Hermkens de Talentenprijs Patisserie won en Esmee Ammerlaan zegevierde in de Talentenprijs Boulangerie.

(meer…)

12 februari 2023

Hiljo Hillebrand en Renske Huyben op weg naar Tokyo

› lees bericht

Op 2 en 3 maart vertegenwoordigen Renske Huyben en Hiljo Hillebrand Nederland tijdens de internationale wedstrijd Best of Mondial du Pain. In de weken voor de wedstrijd doen ze er alles aan om zo voorbereid mogelijk naar Japan te gaan.

(meer…)

23 januari 2023

Het Boulangerieteam gaat op nieuw de strijd aan in Rimini

› lees bericht

Giel Vermeulen en Suranga Kellaert strijden namens namens het Boulangerieteam in de Bakery Arena, die van 21 tot en met 24 januari plaatsvindt op Sigep. Daar strijden boulangers uit negen verschillende landen om de Bread in the City-cup. Giel: “We kijken uit naar de wedstrijd met een gezonde dosis stress.”

(meer…)

13 december 2022

Recept by Mark Plaating

› lees bericht

Weer eens wat anders en erg lekker! De combinatie van desem, oregano, fetakaas en verschillende groenten geeft een verrassend lekker broodje. De tijgerpap op basis van rogge zorgt voor een andere scheuring dan de tijgerpap die we dagelijks gebruiken. Door er roggebloem overheen te strooien, wordt een winters sfeertje gecreëerd.

(meer…)

13 september 2022

Recept by Roy Schepers

› lees bericht

Dit is een briochebroodje dat lang zacht blijft door de frambozenspijs en een goede smaak heeft door de frambozengelei bovenop. Door een koekje onder het broodje te doen blijft het model goed en hoeft de bakker geen speciale vormen of ringen te kopen.

(meer…)

29 maart 2022

Tweede prijs voor Nederland op het WK boulangerie

› lees bericht

Tijdens de Coupe du Monde de la Boulangerie in Parijs werd topfavoriet Taiwan (onder de naam Chinese Taipei) eerste, Noorwegen bezet de derde plaats op het podium. Maar liefst 11 landen gingen de strijd aan met elkaar voor deze wereldtitel. Deelname aan deze wedstrijd wordt in de internationale bakkerijsector gezien als het hoogst haalbare. Met een tweede plek behoort het Nederlands Boulangerieteam tot de top van de wereld de aankomende twee jaar.  (meer…)

3 maart 2022

BoulangerieTeam maakt zich op voor Coupe de Monde de la Boulangerie

› lees bericht

 

26 tot en met 28 maart is het eindelijk zover: de 11e editie van de Coupe du Monde de la Boulangerie. De wedstrijd zou plaatsvinden in januari maar werd door covid-19 verschoven. De afgelopen maanden is er veel getraind. Onder begeleiding van Coach Meester Boulanger Wietse Schiere gaan deelnemers Bas Goossen (aanvoerder), Gerrit Huckriede en Roy Schepers strijden voor de wereldtitel namens het Boulangerieteam. (meer…)

4 februari 2022

Ambachtelijke croissants

› lees bericht

Er zijn niet zoveel bakkers die hun croissants – van oorsprong een Weens broodje dat zijn huidige vorm kreeg in het Parijs van de negentiende eeuw – nog zelf maken, maar Renske Huyben doet dat wel, met veel plezier. (meer…)

19 oktober 2021

Zilver voor het Boulangerieteam tijdens het EK 2021 Nantes

› lees bericht

Na een spannende wedstrijd zijn Daan Filius, Maurits de Greef en Giel Vermeulen samen met coach Michel Schröder op de tweede plaats geëindigd tijdens de 21e editie van het EK Boulangerie in Nantes. Het podium werd aangevuld met op de derde plek Frankrijk en Italië als winnaar. (meer…)

11 oktober 2021

8th World of Bread contest – Mondial du Pain – Taste & Nutrition

› lees bericht

Renske Huyben en Meester Boulanger Hiljo Hillebrand nemen deel aan de wedstrijd ‘Mondial du Pain’, een internationale wedstrijd waarbij een ervaren bakker een duo vormt met een jong talent. Het team wordt gecoacht door Wietse Schiere. De wedstrijd vindt plaats tijdens de Serbotel in Nantes van 17 tot 19 oktober. (meer…)

11 oktober 2021

Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’

› lees bericht

Aankomende zondag neemt het Boulangerieteam deel aan de Europes vakwedstrijd: Coupe D’ Europe 2021, editie 21. Op zondag 17 oktober gaan zij samen met ander Europese landen strijden om de trofee: ‘Les pellons d’or’. (meer…)

11 februari 2020

BoulangerieTeam kiest!

› lees bericht

Ook tijdens Bakkersvak 2020 is het BoulangerieTeam weer aanwezig om de bezoekers te verrassen. Dit keer gaan de boulangers Kris Huijsman en Gerrit Huckriede aan de slag met het centrale thema van de beurs: ‘Durf te kiezen!’. Het wordt voor bakkerondernemers steeds belangrijker om een keuze te maken. Keuze op het gebied van assortiment: ga je specialiseren of ga je de breedte in met het assortiment. Maar ook op het gebied van creativiteit. (meer…)

22 januari 2020

BoulangerieTeam wint wedstrijd Bread in the City 2020

› lees bericht

Niek van Waarde, Michel Schröder zijn samen met coach Mike Onasse namens het BoulangerieTeam als winnaar uit de bus gekomen tijdens de wedstrijd Bread in the City 2020. De wedstrijd werd gehouden tijdens de Italiaanse beurs Sigep in Rimini. Nederland hield Duitsland (2) en Japan (3) achter zich. (meer…)

6 januari 2020

BoulangerieTeam maakt zich op voor WK Boulangerie

› lees bericht

Van 11 tot en met 14 januari 2020 is het WK Boulangerie op de beurs Europain in Parijs. Na maanden van voorbereiden, is het Nederlands team er klaar voor. Meester Boulanger Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil, Roel Tegels en coach Hans Som treden zondag 12 januari aan. (meer…)

22 oktober 2019

BoulangerieTeam pakt brons op EK Boulangerie 2019

› lees bericht

Na een spannende wedstrijd zijn Kris Huijsman, Bas Goossen en Gerrit Huckriede samen met coach Peter Bienefelt op de derde plaats geëindigd tijdens de 20e editie van het EK Boulangerie in Nantes. Het podium werd aangevuld met nummer twee Italië en winnaar Frankrijk. (meer…)

17 oktober 2019

BoulangerieTeam naar Nantes voor twee wedstrijden

› lees bericht

Het BoulangerieTeam reist met twee teams af naar de vakbeurs Serbotel die van 20 tot en met 23 oktober 2019 wordt gehouden in Nantes. Het ene team doet mee aan het EK Boulangerie, terwijl het andere team zich mengt in de strijd om de Mondial du Pain.

(meer…)

21 mei 2019

BoulangerieTeam plaatst zich voor WK Boulangerie 2020

› lees bericht

Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels hebben zich namens het BoulangerieTeam weten te plaatsen voor het WK Boulangerie 2020. Naast Nederland wisten ook Frankrijk en Denemarken zich te kwalificeren. Het WK vindt half januari plaats tijdens de Europain in Parijs.
(meer…)

18 januari 2019

Nieuwe website Nederlands BoulangerieTeam

› lees bericht

Welkom bij het Nederlands BoulangerieTeam. Onder de noemer ‘proud to be a baker’ presenteren we je met genoegen onze nieuwe website.

(meer…)

18 september 2018

BoulangerieTeam naast podium tijdens IBA Cup

› lees bericht

Michel Schröder en Hans Heiloo hebben het podium helaas niet weten te halen tijdens de IBA Cup 2018. Dit bleek gisteren tijdens de prijsuitreiking op de vakbeurs in München. China won de cup, gevolgd door gastland Duitsland en Noorwegen. (meer…)

13 september 2018

BoulangerieTeam op weg naar IBA Cup

› lees bericht

Aankomend weekend is de IBA Cup in München. De boulangers Michel Schröder en Hans Heiloo gaan samen met coach Hiljo Hillebrand namens het BoulangerieTeam de strijd aan. (meer…)

31 mei 2018

Daan Hesseling geslaagd voor Meesterexamen Boulanger

› lees bericht

Daan Hesseling is geslaagd voor zijn Meesterexamen. Vanaf nu mag hij zich Meester Boulanger noemen. De Meestertitel is de hoogst haalbare titel binnen de bakkerijbranche en toont aan dat hij de facetten van het boulangerievak tot in de puntjes beheerst. (meer…)

7 februari 2018

Peter Bienefelt wereldkampioen broodbakken

› lees bericht
Peter Bienefelt heeft samen met coach Hans Som een unieke prestatie geleverd. Tijdens de prestigieuze Bakery Masters in Parijs bakte Peter de beste broden en is hij uitgeroepen tot “World Master Baker”.

(meer…)

31 januari 2018

Peter Bienefelt in actie tijdens Bakery Masters

› lees bericht
Dit weekend gaan de prestigieuze Bakery Masters in Parijs van start. Meester Boulanger Peter Bienefelt vertegenwoordigt Nederland tijdens deze wedstrijd. Maandag 5 februari komt Peter in actie, een dag later is de prijsuitreiking.

(meer…)

Broodkunstenaars met passie

Historie, ambitie en dromen


Bekijk fotoalbum
Broodkunstenaars met passie Historie, ambitie en dromen Bekijk fotoalbum
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Bekijk partners