Boulangerie team

Nieuwsoverzicht

BoulangerieTeam naast podium tijdens IBA Cup


Michel Schröder en Hans Heiloo hebben het podium helaas niet weten te halen tijdens de IBA Cup 2018. Dit bleek gisteren tijdens de prijsuitreiking op de vakbeurs in München. China won de cup, gevolgd door gastland Duitsland en Noorwegen.

Coach Hiljo Hillebrand is net als Michel en Hans teleurgesteld, maar ook trots. Hiljo: “Het begin van de wedstrijd was lastig, maar Hans en Michel hebben zich er niet door uit het veld laten slaan. De focus was er en er is goed gebakken. Onze showtafel mocht er wezen. We gaan niet bij de pakken neerzitten. We komen terug!”. Nederland nam het op tegen een sterk deelnemersveld: Japan, Korea, Rusland, Noorwegen, Peru, Amerika, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Spanje en China.

Kleurrijke showtafel 
De producten en het showstuk vormden een kleurrijke showtafel. Het thema Universum was tot in de puntjes doorgevoerd. Het showstuk liet een reis door het universum zien en op de diverse producten kwamen ook elementen van het thema terug.

Op onze Facebookpagina zijn sfeerbeelden van de wedstrijd te zien.

11 februari 2020

BoulangerieTeam kiest!

› lees bericht

Ook tijdens Bakkersvak 2020 is het BoulangerieTeam weer aanwezig om de bezoekers te verrassen. Dit keer gaan de boulangers Kris Huijsman en Gerrit Huckriede aan de slag met het centrale thema van de beurs: ‘Durf te kiezen!’. Het wordt voor bakkerondernemers steeds belangrijker om een keuze te maken. Keuze op het gebied van assortiment: ga je specialiseren of ga je de breedte in met het assortiment. Maar ook op het gebied van creativiteit.

En creativiteit is één van de eigenschappen die de boulangers binnen het team zeker bezitten. Kom daarom naar onze stand en bekijk de vele producten die er worden gemaakt. Er ligt een assortiment broden, hartige taarten en viennoiserieproducten. De basis van onze producten ligt veelal bij de BT80: een uniek grijstintenmeel met een veelzijdig karakter en bovendien een pure smaakmaker die speciaal voor het team is ontwikkeld. Naast Kris en Gerrit is ook Meester Boulanger Mark Plaating is aanwezig. Mark, die onlangs nog deelname aan het WK Boulangerie, geeft uitleg over de producten die worden gemaakt en kan ook meer vertellen over het team.

En worden niet alleen producten op de beurs gemaakt. Ook staan er diverse showtafels met producten van het BoulangerieTeam. Zo zijn onder andere de prijswinnende producten te zien die Michel Schröder en Niek van Waarde samen met hun coach Mike Onasse hebben gemaakt tijdens de wedstrijd Bread in the City op de vakbeurs Sigep.

Tot slot gaan we ook in samenwerking met het Nederlands Patisserie Team een gezamenlijk product maken op het gebied van viennoiserie. Het BoulangerieTeam zorgt hierbij voor de basis van het product, terwijl de patissiers de laatste hand aan het product zullen leggen.

Al met al inspiratie ten top!

22 januari 2020

BoulangerieTeam wint wedstrijd Bread in the City 2020

› lees bericht

Niek van Waarde, Michel Schröder zijn samen met coach Mike Onasse namens het BoulangerieTeam als winnaar uit de bus gekomen tijdens de wedstrijd Bread in the City 2020. De wedstrijd werd gehouden tijdens de Italiaanse beurs Sigep in Rimini. Nederland hield Duitsland (2) en Japan (3) achter zich.

Nederland wist indruk te maken met de vele producten die moesten worden gemaakt. Coach Mike Onasse: “Michel en Niek hebben zonder stress alle producten gebakken. De wedstrijd liep op rolletjes. We zijn heel echt heel erg blij met dit resultaat. Hier doe je het allemaal voor!”.

Michel en Niek maken binnen acht uur diverse soorten brood, getoerd gerezen producten, brioches, pizza’s en sandwiches. Alle producten worden samen met een showstuk gepresenteerd aan de Internationale jury. Nederland nam het op tegen zeven andere internationale teams: China, Duitsland, Japan, Peru, Spanje, Taiwan en Zwitserland.

6 januari 2020

BoulangerieTeam maakt zich op voor WK Boulangerie

› lees bericht

Van 11 tot en met 14 januari 2020 is het WK Boulangerie op de beurs Europain in Parijs. Na maanden van voorbereiden, is het Nederlands team er klaar voor. Meester Boulanger Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil, Roel Tegels en coach Hans Som treden zondag 12 januari aan.

Tijdens de wedstrijd is Mark verantwoordelijk voor de categorie baguettes en wereldbroden, gaat Gerard aan de slag met de viennoiserieproducten en bouwt Roel het sierstuk op. Het
thema is muziek. Nederland neemt het op tegen China, Costa Rica, Denemarken, Egypte, Frankrijk, Ivoorkust, Japan, Korea, Marokko, Taiwan en de Verenigde Staten. De juryleden
zijn afkomstig uit Australië, Brazilië, Chili, Finland, Griekenland, Senegal en Vietnam. Op dinsdag 14 januari om 11 uur worden de winnaars bekendgemaakt.

Kwalificatie

Tijdens de Europese voorrondewedstrijd in mei 2019 wist het team zich te plaatsen voor het WK Boulangerie. Hier behaalde het team een mooie tweede plaats achter winnaar Frankrijk en voor nummer drie Denemarken.

22 oktober 2019

BoulangerieTeam pakt brons op EK Boulangerie 2019

› lees bericht

Na een spannende wedstrijd zijn Kris Huijsman, Bas Goossen en Gerrit Huckriede samen met coach Peter Bienefelt op de derde plaats geëindigd tijdens de 20e editie van het EK Boulangerie in Nantes. Het podium werd aangevuld met nummer twee Italië en winnaar Frankrijk. (meer…)

17 oktober 2019

BoulangerieTeam naar Nantes voor twee wedstrijden

› lees bericht

Het BoulangerieTeam reist met twee teams af naar de vakbeurs Serbotel die van 20 tot en met 23 oktober 2019 wordt gehouden in Nantes. Het ene team doet mee aan het EK Boulangerie, terwijl het andere team zich mengt in de strijd om de Mondial du Pain.

(meer…)

21 mei 2019

BoulangerieTeam plaatst zich voor WK Boulangerie 2020

› lees bericht

Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels hebben zich namens het BoulangerieTeam weten te plaatsen voor het WK Boulangerie 2020. Naast Nederland wisten ook Frankrijk en Denemarken zich te kwalificeren. Het WK vindt half januari plaats tijdens de Europain in Parijs.
(meer…)

18 januari 2019

Nieuwe website Nederlands BoulangerieTeam

› lees bericht

Welkom bij het Nederlands BoulangerieTeam. Onder de noemer ‘proud to be a baker’ presenteren we je met genoegen onze nieuwe website.

(meer…)

18 september 2018

BoulangerieTeam naast podium tijdens IBA Cup

› lees bericht

Michel Schröder en Hans Heiloo hebben het podium helaas niet weten te halen tijdens de IBA Cup 2018. Dit bleek gisteren tijdens de prijsuitreiking op de vakbeurs in München. China won de cup, gevolgd door gastland Duitsland en Noorwegen. (meer…)

13 september 2018

BoulangerieTeam op weg naar IBA Cup

› lees bericht

Aankomend weekend is de IBA Cup in München. De boulangers Michel Schröder en Hans Heiloo gaan samen met coach Hiljo Hillebrand namens het BoulangerieTeam de strijd aan. (meer…)

31 mei 2018

Daan Hesseling geslaagd voor Meesterexamen Boulanger

› lees bericht

Daan Hesseling is geslaagd voor zijn Meesterexamen. Vanaf nu mag hij zich Meester Boulanger noemen. De Meestertitel is de hoogst haalbare titel binnen de bakkerijbranche en toont aan dat hij de facetten van het boulangerievak tot in de puntjes beheerst. (meer…)

7 februari 2018

Peter Bienefelt wereldkampioen broodbakken

› lees bericht
Peter Bienefelt heeft samen met coach Hans Som een unieke prestatie geleverd. Tijdens de prestigieuze Bakery Masters in Parijs bakte Peter de beste broden en is hij uitgeroepen tot “World Master Baker”.

(meer…)

31 januari 2018

Peter Bienefelt in actie tijdens Bakery Masters

› lees bericht
Dit weekend gaan de prestigieuze Bakery Masters in Parijs van start. Meester Boulanger Peter Bienefelt vertegenwoordigt Nederland tijdens deze wedstrijd. Maandag 5 februari komt Peter in actie, een dag later is de prijsuitreiking.

Door eerdere goede prestaties tijdens de Coupe Louis Lesaffre (voorronde WK) in 2015 en de Coupe du Monde de la Boulangerie in 2016 is Peter geselecteerd om deel te nemen aan deze wedstrijd. Peter komt uit in de categorie broodspecialiteiten. Hans Som, coach van het BoulangerieTeam staat Peter bij in de aanloop naar en tijdens de wedstrijd.

Hoogste Internationale podium
De tegenstanders zijn ook geselecteerd op basis van hun goede prestaties tijdens deze wedstrijden. Het niveau zal dan ook bijzonder hoog zijn. “Dit is het hoogste Internationale podium waar je als individu aan kan meedoen. Het gaat een zware wedstrijd worden, maar ik ga er alles aan doen om op te vallen in Parijs”, aldus Peter. Zijn tegenstanders komen uit Taiwan, Japan, Canada, Australië en Turkije.

Opdracht
Tijdens de wedstrijd bakt iedere kandidaat een aantal standaard wedstrijdproducten, zoals de Franse baguettes, sierstokbroden, harde broodjes en desembroden. Daarnaast worden er producten gemaakt waaraan de kandidaat zijn eigen twist kan geven: een brood uit eigen land, een brood met de ‘wow-factor’ en de ‘Bake & Dine’-opdracht waarbij een broodconcept is bedacht dat centraal staat tijdens het diner.

Broodkunstenaars met passie

Historie, ambitie en dromen


Bekijk fotoalbum
Broodkunstenaars met passie Historie, ambitie en dromen Bekijk fotoalbum
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Bekijk partners