Boulangerie team

25 maart 2024

Nederlands Boulangerieteam verovert brons op Europees podium


 

Het Nederlands Boulangerieteam heeft een indrukwekkende prestatie neergezet tijdens de 22e editie van de European Artisanal Bakery Cup, ook wel bekend als “Les Pellons d’Or”. Op het prestigieuze Europees podium behaalden zij de bronzen medaille en veroverden tevens de titel van beste Baguette Tradition in Frankrijk.

 

 

De wedstrijd vond dit jaar plaats in het Rest’Hôtel, een vooraanstaande vakbeurs voor professionals uit de horeca- en voedingsindustrie. Het Nederlandse team, bestaande uit Maurits de Greef, Suranga Kellaert en Daan Filius, werd gedurende de voorbereiding en de wedstrijd deskundig gecoacht door Roel Tegels. Met trots kijken zij terug op hun prestatie.

Coach Roel Tegels benadrukt de uitdagingen die het team heeft overwonnen in een kort tijdsbestek van slechts 8 weken. Het samenstellen van een volledig wedstrijdprogramma inclusief recepten, trainingen en intensieve voorbereiding vergde veel inzet van het team. Desondanks is een derde plek een prachtige beloning voor hun harde werk. 

Tijdens de wedstrijd kreeg elk team 7 uur productietijd om een artistiek stuk van 80 cm hoog te creëren, met als thema ‘de auto door de eeuwen heen’. Daarnaast werden ze uitgedaagd om een assortiment van 7 soorten brood en 7 soorten viennoiserie te maken, in diverse vormen en samenstellingen.

De European Artisanal Bakery Cup, georganiseerd door de Federatie van Ambachtelijke Bakkers en Patisseriebakkers van Puy-de-Dôme en Allier, streeft ernaar het ambacht van Europese ambachtelijke bakkers te bevorderen. Het gaat verder dan alleen een wedstrijd; het wil de buitengewone vaardigheden van de ambachtsman op de Europese markt benadrukken en professionals aanmoedigen om de diverse Europese bakculturen beter te leren kennen.

Elk team werd beoordeeld op verschillende criteria, waaronder het artistieke stuk, de kwaliteit van het brood en vienoisserie, de organisatie van de werkruimte en de naleving van hygiëneregels. De jury bestond uit één lid uit elk deelnemend land voor Nederland was dit Roel Tegels.

Het Nederlands Boulangerieteam is trots op hun prestatie en kijkt uit naar de verdere ontwikkeling van hun ambacht op het internationale toneel.

 

 

 

 

 

Broodkunstenaars met passie

Historie, ambitie en dromen


Bekijk fotoalbum
Broodkunstenaars met passie Historie, ambitie en dromen Bekijk fotoalbum
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Bekijk partners