Boulangerie team

12 oktober 2023

Gouden gard Boulangerie gewonnen door Maarten Kasper


Op dinsdag 10 oktober werden de wedstrijden voor de Gouden Gard en de Talentenprijzen gehouden, inclusief de nieuwe Gouden Gard Boulangerie-wedstrijd. Maarten Kasper werd de eerste winnaar van deze prestigieuze prijs, terwijl Tijs Hermkens de Talentenprijs Patisserie won en Esmee Ammerlaan zegevierde in de Talentenprijs Boulangerie.

Voor de Gouden Gard Boulangerie gingen drie kandidaten de strijd aan. Maarten creëerde een indrukwekkend showstuk met als thema Italiaanse autosport, waarmee hij niet alleen de jury overtuigde maar ook op sociale media als de beste werd beoordeeld. Wesley Schlösser eindigde op de tweede plaats met zijn showstuk ‘Onderwaterwereld’, en de bronzen gard ging naar Arie de Vries met het thema ’80’s popmuziek’. Maarten, al bekend van eerdere overwinningen, was in 2021 de eerste winnaar van de Talentenprijs Boulangerie en behaalde vorig jaar de tweede plaats in dezelfde categorie.

Tijdens de prijsuitreiking blikten voorzitters Hiljo Hillebrand en Dré Eversteijn trots terug op het evenement. Hiljo sprak zijn trots uit en benadrukte dat dit een mijlpaal is voor de boulangerie. De Gouden Gard Patisserie-wedstrijd kon dit jaar niet plaatsvinden vanwege een tekort aan aanmeldingen. Ook werd er aandacht besteed aan Nick Banus, de winnaar van Gouden Gard 2021, die het afgelopen jaar is overleden.

Voor de Talentenprijs Patisserie namen 25 deelnemers deel, waarbij Tijs Hermkens met zijn desserttaartje in het thema ‘Elements of Nature’ als beste werd beoordeeld. Het podium werd aangevuld door Lars van der Laan en Linda Brederoo op respectievelijk de tweede en derde plaats.

In de Talentenprijs Boulangerie streden dit jaar 3 deelnemers, waarbij Esmee Ammerlaan de winnaar werd door diverse producten te maken, waaronder een desembrood en een getoerd gerezen. Bart de Muijnck en Inge Kampers vulden het podium aan als respectievelijk tweede en derde.

De Consumentenprijs, jaarlijks uitgereikt door vakblad Bakkers in Bedrijf, ging naar Esmee Ammerlaan bij de boulangerie en Niels van Kleij bij de patisserie. Beiden winnen een interview in het vakblad en een jaarabonnement.

Volledige uitslag: Gouden Gard Boulangerie:

  • Gouden Gard: Maarten Kasper
  • Zilveren Gard: Wesley Schlösser
  • Bronzen Gard: Arie de Vries

Talentenprijs Patisserie:

  • 1e plaats: Tijs Hermkens
  • 2e plaats: Lars van der Laan
  • 3e plaats: Linda Brederoo

Talentenprijs Boulangerie:

  • 1e plaats: Esmee Ammerlaan
  • 2e plaats: Bart de Muijnck
  • 3e plaats: Inge Kampers

Social Media Prijs: Maarten Kasper Consumentenprijs Patisserie: Niels van Kleij Consumentenprijs Boulangerie: Esmee Ammerlaan

Broodkunstenaars met passie

Historie, ambitie en dromen


Bekijk fotoalbum
Broodkunstenaars met passie Historie, ambitie en dromen Bekijk fotoalbum
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Bekijk partners