Boulangerie team

11 oktober 2021

8th World of Bread contest – Mondial du Pain – Taste & Nutrition


Renske Huyben en Meester Boulanger Hiljo Hillebrand nemen deel aan de wedstrijd ‘Mondial du Pain’, een internationale wedstrijd waarbij een ervaren bakker een duo vormt met een jong talent. Het team wordt gecoacht door Wietse Schiere. De wedstrijd vindt plaats tijdens de Serbotel in Nantes van 17 tot 19 oktober.

Aan het einde van de wedstrijd moeten er een aantal standaard broden aan de jury worden getoond waaronder een aantal baguettes en desembroden. Tijdens de voorbereiding (een dag eerder dan de wedstrijd) moeten ze ook een deeg met de hand kneden. Dit deeg mag enkel bestaan uit biologische ingrediënten en mag pas op de wedstrijddag afgewogen en verwerkt worden tot 8 baguettes, de rest van het deeg mag gevormd worden naar eigen keuze.
Ook moeten ze een Health & Nutrition brood maken die bestaan uit verschillende soorten tarwe. Verder bakken ze nog een typisch Nederlands product een aantal viennoiserie producten een showstuk en een assortiment belegde sandwiches. Dit alles moet binnen 8,5 op de presentatietafel staan.

Broodkunstenaars met passie

Historie, ambitie en dromen


Bekijk fotoalbum
Broodkunstenaars met passie Historie, ambitie en dromen Bekijk fotoalbum
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Bekijk partners