Peter Bienefelt
Eigenaar Atelier du Pain en de Boulanger
Feiten
Bakker sinds: 1994
Eigenaar: Atelier du Pain en de Boulanger
Specialisme: specialist in het zoeken en verbeteren van balans in recepten, proces en productontwikkeling. Daarnaast het maken en geven van op maat gemaakte trainingen en masterclasses wereldwijd.
Wedstrijd onderdelen: brood
Deelgenomen wedstrijden
- 2018 – 1e plaats Masters de la Boulangerie,
- 2016 – 8e plaats Coupe du Monde de la Boulangerie,
- 2015 – 1e plaats Coupe Louis Lesaffre
(kwalificatie Coupe du Monde de la Boulangerie), - 2013 – Behalen titel Meester Boulanger,
- 2012 – 1e plaats EK Boulangerie Amsterdam,
- 2011 – 4e plaats EK Boulangerie Nantes,
- 2010 – 4e plaats EK Boulangerie Zwitserland,
- 2006 – 4e plaats EK Boulangerie Nantes,
- Europees Kampioen – in 2012 en 2015.
Best behaalde resultaat
Behalen van De masters de la Boulangerie 2018 1e plaats,
Behalen van Coupe Louis Lesaffre WK 1e plaats,
Behalen van Les pellons dór 2012 EK 1e plaats,
Behalen Meester Boulanger 2013.
Terugblik
Bij het BoulangerieTeam draait alles om kwaliteit, innovatie, procesverbetering en het werken met hoogwaardige grondstoffen. Door het zoeken naar extremen, met daarnaast het respect voor eerlijke producten en processen, is het BoulangerieTeam altijd een broedplaats geweest voor mij. De mooiste specifieke producten hebben we ontwikkeld die trendsettend zijn geweest voor de gehele markt. Het zoeken naar vernieuwing en zorgen voor het op de juiste manier opvallen tijdens een wedstrijd is een intensieve bezigheid we werkte hier als team altijd gezamenlijk naar toe. Wanneer je dan een podiumplek pakt is dat een kroon op je werk als team.
In mijn dagelijks leven nu ben ik eigenaar van Atelier du Pain en bakkerij ‘ de Boulanger’. Vanuit het bedrijf Atelier du Pain kan ik iedere bakker bijstaan om gezamenlijk tot de beste kwaliteit van het product te komen. Ook ben ik iedere dag te vinden in mijn bakkerszaak ‘ de Boulanger’ hier ben ik bezig met innovatie, processen bewaken en het leveren van topkwaliteit producten aan mijn klanten.
Mijn tijd bij het Boulangerieteam was een fantastische leerproces en een geweldige uitdaging!