Mike Onasse
Werkzaam bij Market Food Group
Feiten
Bakker sinds: 1995.
Werkzaam bij: Market Food Group.
Specialisme: creatieve duizendpoot viennoiserie-desem-horeca, mooie smaak/creaties.
Wedstrijd onderdelen: viennoiserie en sierstuk.
Deelgenomen wedstrijden
- 2000 – Geert Griever prijs, 1e prijs,
- 2001 – Goudengard, 3e prijs,
- 2010 – Beste brood van Nederland,
- 2015 – Sigep Bakery Cup, 1e prijs,
- 2016 – AD Oliebollentest, 9e plaats,
- 2017 – Sigep Bakery Cup, 4e prijs,
- 2017 – Mondiul du pain, 6e prijs.
- 2020 -“Bread in the City” 1e prijs (coach)
Best behaalde resultaat
Sigep Bakery Cup 2015, 1e prijs,
Gaat nog deelnemen aan
Wil aan de Coupe Louis Lesaffre mee doen
Ambities
Blijven ontwikkelen zowel individueel en als team. En natuurlijk ons mooie vak uitdragen middels workshops, wedstrijden en ons enthousiasme.
Mijn kijk op het BoulangerieTeam
Een geweldig team vol met passie ieder met zijn eigen specialisme. Niet altijd staan de neuzen dezelfde kant op maar als het om bakken gaat, klopt ons gezamenlijke hart iets harder. Als bakkerszoon ging ik graag mee naar de bakkerij. Ik kwam op de Zomerhof terecht, er waren 3 keuzes: koken, serveren en bakken. De keuze was niet moeilijk, bakken natuurlijk!
Als Patissier begonnen bij Patisserie Jarreau daarna de horeca in door één van mijn beste vrienden. Ik ging stage lopen bij Restaurant Savelberg en daarna als Chef Patissier bij inspirerende chefs zoals Imko, Herman den Blijker en Michel Lambermon gewerkt. Mijn passie voor brood kwam bij Vroeg in Bunnik. Hans Som was daar mijn leermeester.
Een eer was het dat we na het winnen van de Sigep Cup, aspirant lid mochten worden van het team. Nu – na drie wedstrijden en heel veel mooie beurzen, workshops en vele demo’s verder – ben ik er trots op om lid te zijn van het BoulangerieTeam.