Hiljo Hillebrand
Werkzaam bij Royal Steensma
Feiten
Bakker sinds: sinds jaar en dag.
Werkzaam bij: Royal Steensma.
Specialisme: het verbeteren en ontwikkelen van innovatieve producten en processen en dit implementeren in de bakkerij waar hij werkzaam is.
Wedstrijd onderdelen: brood en viennoiserie.
Deelgenomen wedstrijden
- 2021 – 8th Mondial du Pain Goût & Nutrition ’21 (Nantes) (4e plaats + kwalificatie ‘4th best of’)
- 2007 – 4e EK Boulangerie, Nantes,
- 2009 – 3e EK Boulangerie, Nantes,
- 2010 – Wereldkampioen Pizza Verona SAIB,
- 2011 – 1e Coupe Louis Lesaffre (kwalificatie WK Boulangerie),
- 2015 – 1e Coupe Louis Lesaffre (kwalificatie WK Boulangerie).
Gaat nog deelnemen aan
- ‘Best of’ Mondial du pain ’23 Japan samen met Renske Huyben.
Ambities
Ik ben nog lang niet klaar. Ik ambieer om motivator te zijn voor nieuwe jonge vakmensen. Ik begeleid daarom graag nieuwe talenten.
Mijn kijk op het BoulangerieTeam
Het vak is voor mij een hobby. Ik vind het mooi om bezig te zijn met bakkersproducten en hier een diepgang in te zoeken, samen met het gehele team. De kick is om deel te nemen aan wedstrijden en collega’s te trainen voor wedstrijden. Ik wil graag met het BoulangerieTeam een mooi resultaat behalen en hiermee de Nederlandse bakkersbranche naar een hoger niveau brengen. En natuurlijk wil ik jonge mensen enthousiast maken voor onze branche omdat het een leuk maar ook een prachtig beroep is waar je veel plezier uit kunt halen. Uiteindelijk is mijn wens dat we in Nederland de bakkersproducten weer breed gaan waarderen op de smaak en echtheid!