Daan Hesseling

Mede eigenaar Bakkerij van Bentum


Feiten:

Bakker sinds: 1998 

Meester Boulanger sinds 2018

Specialisme:

Brood

Behaalde resultaten:  

2000: Nederlands kampioen brood Niveau 2

2002: Nederlands kampioen brood Niveau 3

2002: 4e plaats international competition off young bakers

2004: 7e plaats Coupe D ‘Europe

2005: 4e plaats Coupe D’Europe

2006: 4e plaats Coupe D’Europe

2009: 3e plaats Coupe D’Europe de La Boulangerie

2011: 1e Plaats voorronde Coupe Louis Lesaffre

2012: 7e plaats Coupe Louis Lesaffre

2014: 2e plaats Masters de La Boulangerie

Terugblik

Mijn reis als bakker begon niet als een typische bakkersleerling, maar eerder als een ontdekking van liefde voor bakken rond mijn middelbare leeftijd.

Na het afronden van de MAVO besloot ik mezelf in te schrijven bij de Vakschool in Wageningen, een keuze die mijn leven heeft veranderd. Mijn eerste stappen in de bakkerswereld was een stage bij Bakkerij Van Bentum, waar ik de fijne kneepjes van het vak leerde, maar ook een band met het ambacht opbouwde. Nu, vele jaren later, runt ik de zaak samen met Robbie van Bentum

De sleutel tot de successen die ik heb behaald lag niet alleen in mijn opleiding en dagelijkse werkzaamheden, maar ook in het gouden moment waarin ik in mijn jonge jaren in contact kwam met Hans Som. Deze kans greep ik met beide handen aan, waardoor ik de mogelijkheid kreeg om mijn vakmanschap naar een hoger niveau te tillen en mijn passie voor brood te verfijnen.

Ik heb deelgenomen aan 12 wedstrijden van 2000 tot 2016, waarbij ik in 2014 de tweede plaats behaalde op het wereldkampioenschap broodbakken in Parijs. Na deze indrukwekkende prestatie volgde nog een bekroning: de Meestertitel Meester Boulanger in 2018. Een intense driedaagse meesterproef heb ik afgelegd om deze titel te bemachtigen, het is een hoogtepunt van mijn carrière .

In hetzelfde jaar werd ik mede-eigenaar van bakkerij van Bentum in Lobith, waar ik mijn interesse en passie voor ondernemen combineer met het ambacht. Daan draagt zijn meestertitel met trots en kijkt met enthousiasme uit naar verdere ontwikkelingen op het gebied van ondernemerschap.

Broodkunstenaars met passie

Historie, ambitie en dromen


Bekijk fotoalbum
Broodkunstenaars met passie Historie, ambitie en dromen Bekijk fotoalbum
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Bekijk partners