
23 november 2018
Bas Goossen
Werkzaam bij Bakkerij Goossen
Feiten
Bakker sinds: 2013.
Werkzaam bij: Bakkerij Goossen.
Specialisme: desem brood.
Wedstrijdonderdelen: brood.
Deelgenomen wedstrijden
- 2013 – Nederlands Kampioen brood, niveau 2,
- 2013 – EK Boulangerie voor junioren in Odense, Denemarken,
- 2014 – Nederlands Kampioen brood, niveau3,
- 2015 – Winnaar Sigep International Bakery Cup in Rimini, Italië,
- 2015 – Boluskampioen jeugd,
- 2017 – Mondiale du Pain,
- 2017 – Best of Sigep Rimini,
- 2019 – Coupe du Monde | 2e plaats
Best behaalde resultaat
1e Sigep International Bakery Cup en 2e plaats Coupe du Monde.
Gaat nog deelnemen aan
Ambities
Ik wil zo vak mogelijk deelnemen aan wedstrijden en daarmee verder leren en inspiratie op doen in het mooie bakkersvak. Dat wil ik ook graag overbrengen aan de jeugd en enthousiaste bakkers. In de toekomst wil ik graag mijn eigen bakkerij beginnen.
Mijn kijk op het BoulangerieTeam
Bij het BoulangerieTeam zou ik me graag volledig willen inzetten tijdens de wedstrijden. Nu het aankomende EK in Nantes nadert, wil ik er ook vol voor gaan en mezelf nog meer verbeteren in het broodvak. Omdat ik in de toekomst bij mijn vader aan het werk zal gaan, krijg ik ook meer de gelegenheid om beter te trainen en mij voor te bereiden.
Het team heeft mij al vele mogelijkheden en kansen gebracht. Tijdens wedstrijden en de voorbereidingen daarvoor wordt je gedwongen je eigen grenzen op te zoeken daar leer je superveel van. In het team doe je veel contacten op in binnen- en buitenland. Door die contacten ben ik in verschillende bedrijven terecht gekomen, zowel als in het binnen- als buitenland.
Mijn droom is om wereldkampioen brood te worden. Maar ik ga nu mijn uiterste best doen om te scoren met Tim en Kris tijdens het Europees Kampioenschap.
