Bas Goossen

Werkzaam bij Bakkerij Goossen


Feiten

Bakker sinds: 2013.
Werkzaam bij: Bakkerij Goossen.
Specialisme: desem brood.
Wedstrijdonderdelen: brood.

Deelgenomen wedstrijden

  • 2013 – Nederlands Kampioen brood, niveau 2,
  • 2013 – EK Boulangerie voor junioren in Odense, Denemarken,
  • 2014 – Nederlands Kampioen brood, niveau3,
  • 2015 – Winnaar Sigep International Bakery Cup in Rimini, Italië,
  • 2015 – Boluskampioen jeugd,
  • 2017 – Mondiale du Pain, (beste gezonde brood)
  • 2017 – Best of Sigep Rimini,
  • 2019 – Coupe du Monde | 3e plaats

Best behaalde resultaat

1e Sigep International Bakery Cup en 2e plaats Coupe du Monde.

Terugblik

Het is met trots en dankbaarheid kijk ik terug op mijn onvergetelijke reis met het Boulangerieteam. Voordat ik het Nederlands kampioenschap veroverde, mocht ik deelnemen aan het Europees kampioenschap jeugd in Denemarken. Ondanks dat het niet het gewenste succes opleverde, kwam ik wel op de radar van niemand minder dan Hans Som.

Dankzij Hans kreeg ik de unieke kans om samen met Mike Onasse deel te nemen aan Bread in the City in Rimini in 2005, een wedstrijd die we met trots wisten te winnen. Het was deze overwinning die me toegang gaf tot het prestigieuze Boulangerieteam, een droom die werkelijkheid werd voor mij.

Het Boulangerieteam heeft mijn horizon verbreed en mijn kennis en wedstrijdervaring naar nieuwe hoogten gebracht. Door deel te nemen aan verschillende wedstrijden, vond ik mijn weg naar enkele prachtige bedrijven, zoals Van Bentum Lobith, Wolfisberg in Genève, Manus Brasschaat, en Simon Meijsen in Amsterdam. Elk van deze ervaringen heeft mijn vakmanschap verrijkt en me waardevolle inzichten gegeven.

Een hoogtepunt in mijn reis was ongetwijfeld de 2e plaats op de Coupe du Monde, een prestatie die niet alleen mijn individuele groei weerspiegelde, maar ook de kracht van het Boulangerieteam als geheel. Daarnaast mocht ik mijn passie voor bakken demonstreren op beurzen in Las Vegas en München, een ervaring die mijn liefde voor het vak alleen maar versterkte.

Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan het hele Boulangerieteam, en in het bijzonder aan Hans Som en Mike Onasse. Zonder jullie onvoorwaardelijke steun en inspiratie zou mijn reis niet zo succesvol zijn geweest.

Als ik terugkijk, kan ik met volle overtuiging zeggen dat mijn tijd met het Boulangerieteam niet alleen een professionele groei vertegenwoordigt, maar ook een periode van onvergetelijke ervaringen en waardevolle vriendschappen. Ik ben klaar voor nieuwe uitdagingen, geïnspireerd door de prachtige herinneringen die ik met me meedraag.

Dank je wel, Boulangerieteam, voor deze geweldige reis.

Broodkunstenaars met passie

Historie, ambitie en dromen


Bekijk fotoalbum
Broodkunstenaars met passie Historie, ambitie en dromen Bekijk fotoalbum
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Boulangerie team
Bekijk partners