Giel Vermeulen
Werkzaam bij Bakkertjedeeg
Feiten
Bakker sinds 2013
Werkzaam bij Bakkertjedeeg en Weber Cooling
Wedstrijd onderdelen: brood viennoiserie.
Deelgenomen wedstrijden
- 2023 – Bread in the City cup | Sigep Rimini
- 2022 – 1e plaats Beste Brabantse worstenbroodje
- 2021 – 2e plaat EK Boulangerie (Serbotel- Nantes)
- 2017 – 2e plaats vakwedstrijd Drachten
- 2018 – 3e plaats vakwedstrijd Drachten
Mijn kijk op het BoulangerieTeam
Als vijfde generatie bakker in de familie zou je haast denken dat het bakkersvak met de paplepel is ingegoten, maar het tegenovergestelde is waar: van kinds af aan was het mijn droom om dierenverzorger te worden, maar na een stage van zes maanden was ik hier heel snel van genezen. In de zomervakantie na de middelbare school ging ik werken in de bakkerij van mijn vader en moeder ‘Bakkertje Deeg in Heusden’ en na een week was ik al verkocht! Twee jaar later behaalde ik mijn niveau 3-diploma Zelfstandig Werkend Broodbakker en daarna mijn patisseriediploma bij het Bakery Institute. Via via kwam ik met Hans Som in contact en mocht ik meerdere keren assisteren tijdens de Bakkersvak. Ook mocht ik meedoen aan wedstrijden. Vorig jaar behaalde ons team de tweede prijs met Coupe d’Europe en nu ben ik aspirant-lid van het Nederlands BoulangerieTeam.
Momenteel werk ik zeven jaar als bakker en heb ik tientallen stages en werkplekken gehad, zowel in brood en banket als chocolade, maar brood blijft mijn grootste passie. Vanaf juli ’22 dit jaar ga ik in de zaak van mijn ouders werken.